perjantai 26. helmikuuta 2016

Wattbike 4 km SM Tampereella 20.2.2016Viime lauantaina kävin ajamassa Tampereella tämän talven viimeisen Wattbike-sarjan osakilpailun. Haasteena oli rikkoa tämän kauden kakkossijojen putki ja tavoittelinkin tästä 4 km SM-kilpailusta kultamitalia. Valmistautuminen kilpailuun sujui kuitenkin huonosti ja testiajot eivät lupailleet kovinkaan hyvää loppuaikaa lauantain kisaan. Päätin kuitenkin tehdä parhaani ja katsoa mihin se riittää, vaikka olo ei ollut kovinkaan luottavainen ennen kisaa.
 
Kuvaaja: Marjatta Halme


Pidin pienoisena ennakkosuosikkina Jussi Joensuuta joka on tämän kauden kisoissa ajanut kovia aikoja etenkin 4 km kisoissa. Ajattelin lähteä ajamaan omaa suunnittelemaani vauhtia, vaikka tiesin Jussin lähtevän kovalla alkuvauhdilla matkaan. Päätin kokeilla tällä kertaa vanhaa tekniikkaani eli kovaa pyörittämistä. Sillä tekniikalla ajoin vuoden 2012 syksyllä edelleen voimassa olevan 4 km Suomen ennätykseni 4:27,01. Kovalla pyörittämisellä tarkoitan tässä yhteydessä 110-120 pyöritysnopeutta. Vuodesta 2012 tekniikkani on muuttunut taloudellisemmaksi ja olen laskenut kampikierrokseni noin 100 paikkeille. Se tekniikka toimii pidemmillä matkoilla (kuten 10 km) paremmin. Kovempi pyörittäminen ei tällä kertaa onnistunut ja matka alkoi painaa jo puolentoista minuutin jälkeen. Jouduin palaamaan nykyiseen rauhallisempaan tyyliini. Kova pyörittäminen vaatisi aivan erilaista harjoittelua. Tällä hetkellä en vaan pysty siihen.

Jussi lähti heti alusta alkaen kovaa vauhtia ja en johtanut kisaa missään vaiheessa. Noin kaksi minuuttia ennen loppua mulla oli vaikeaa ja ero kärkeen kasvoi räjähdysmäisesti. Onneksi kakkossijani ei ollut tällä kertaa uhattuna ja tehtäväni oli vain ajaa loppuun asti. Jussi oli lopulta täysin ylivoimainen ja en olisi mitenkään pystynyt tällä kertaa hänen vauhtiinsa. Hän runttasi putkelta koko matkan. Oma aika oli hieman parempi kuin edellisessä 4 km kilpailussa, mutta en ollut silti kovin tyytyväinen, sillä oma Suomen ennätykseni jäi noin kahdeksan sekunnin päähän. Siihen olin tyytyväinen, että olin mitaleilla ja Suomen ennätykseni säilyi 15 sadasosasekunnin turvin. Ensi talven aikana se saattaa olla jo vaarassa, joten pitäisi itsekin pystyä parantamaan tämän hetken tasosta. 
Palkittu kolmikko! Kuvaaja: Marjatta Halme

Tämän talven Wattbike-cupista jäi hyvä maku vaikka osallistujia olisi mahtunut enemmänkin mukaan. Seuraava kilpailu onkin jo sitten ulkona maantie- tai maastopyörän päällä huhti- tai toukokuussa. Siihen asti treeniä ja kouluhommia, joita onkin tälle keväälle kasautunut kiitettävä määrä. Wattbiken löytää myös ensi viikon GoExpo-messuilta Helsingistä. Maahantuojalla Concept Finnrowing Oyllä on messuilla oma osasto. Olen itse käymässä osastolla lauantaina ja sunnuntaina. Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti