maanantai 1. joulukuuta 2014

Leijona jahtasi antilooppia, kooste Hyvinkään Wattbike-kisasta 29.11.2014Edellisestä Wattbike-kisasta ehtikin vierähtää vain kaksi viikkoa, kun oli aika hypätä jälleen satulaan ja ottaa mittaa kilpakumppaneiden päivän kunnosta. Lepoviikolle osunut kisa mahdollisti mulle optimaalisen suorituskyvyn kisapäivälle, kun edellisten viikkojen treeneistä pääsi palautumaan mukavasti ja valmistautumaan hyvin kilpailuun. Edelliseen Jyväskylän kilpailuun en juuri erityisemmin valmistautunut, kun tein edeltävät treenit suunnitelmien mukaan ja otin kisan vain harjoituksena. Oli tämä Hyvinkään kisakin harjoitus, mutta pystyin siihen paremmin kuitenkin valmistautumaan. Perjantaina kokeilin kuntoani kotona 200 metrin harjoituksella ja totesin, että kroppa on ainakin lyhyelle matkalle hyvässä vireessä.
Kisa järjestettiin mahtipontisissa olosuhteissa Hyvinkään suurimmalla kuntosalilla (Fit24) ja Hyvinkään Pyöräilijät olivat tehneet Wattbiken maahantuojan kanssa hyvää yhteistyötä kilpailun eteen. Samalla oli järjestetty tuote-esittelyjä ja lämmittelymahdollisuudet olivat erinomaiset. Myös itse kisatila oli sopiva hyvän tuloksen saamiseen. Ehkä tästä kaikesta johtuen pyöräilijät kiittivät ja kumarsivat ja osallistuivat ilahduttavan runsaslukuisesti tapahtumaan. Wattbike-pyöriäkin oli tuotu paikalle kahden auton voimin. Täytyy arvostaa järjestäjien työtä ja innokkuutta lajin eteen!

En muista, että olisin koskaan ennen polkenut kolmea kisaa saman päivän aikana. Nyt siihen annettiin mahdollisuus, mutta pienenä varjopuolena oli pitkäksi venynyt kisapäivä ja ruokahuollon järjestelyt. Onneksi läheisen kauppakeskuksen RAX-buffetista löytyi ”urheilijan evästä” ja vieläpä riittämiin nälkäisille kestävyysharrastajille, joten energiatasot pysyivät hyvin stabiilissa.

Kisat aloitettiin 200 metrin pyrähdyksellä ja siinä täytyi erityisesti olla tarkkana, että lähdön pystyi suorittamaan täsmällisesti oikealla lähtöhetkellä, koska jokaisella sadasosallakin on paljon merkitystä alle 10 sekunnin suorituksessa. Sain hyvän startin, tosin oma näyttöni lähti hieman muita jäljessä liikkeelle lähtölaskennassa, mutta keskityin vain omaan näyttööni ja omaan ajooni, enkä välittänyt vaikka muut jo
200 metrin kisassa oli kova räminä päällä! Kuva: HyPy
puhisivat täyttä höyryä eteenpäin. Voitin lopulta kisan ja olin hyvin tyytyväinen ajooni ja noin 1500 watin keskitehoon. 1 km kisassa tarjoiltiin mahdollisuutta lähteä hakemaan uutta ennätystä kahden viikon takaiseen omaan ennätykseeni. Päätin lähteä tällä kertaa liikkeelle hieman suuremmalla vastuksella ja ajaa suurimman osan kisasta putkelta. Taktiikka onnistui alussa ja pidin hyvää vauhtia päällä. 45 sekunnin kohdalla kuitenkin iski armoton happo jalkoihin ja vaikka poljin putkelta, en vain jaksanut enää painaa kampea yhtään nopeammin kuin mitä etana juoksee suolla. Vauhti tyssäsi aivan paikalleen ja irvistysten saattelemana taivuin toiseksi, Harry Strömbergin viedessä ansaitun voiton. Tein silti oman ennätykseni ja olin tyytyväinen annettuani kaikkeni pyörän päällä. RAXin pizzatkin hapuilivat jo kurkussa ja kaipailivat ulkoilmaa. Onneksi sain pidettyä ne kuitenkin visusti sisällä. 

10 km kisaa pelkäsin eniten. Eniten pelkäsin, että mun ja Sasun veljeskamppailussa hallinta kääntyisi Sasulle. Olen vielä toistaiseksi voittanut jokaisen Wattbike-kohtaamisen, mutta hiljalleen veli on tullut jo hieman turhankin lähelle ja himoitsee armottomasti perheen sisäistä Wattbike-valtikkaa itselleen. Lähdin ajamaan kymppiä omalla vauhdillani ja puolivälissä olin vielä lähellä Suomen ennätysvauhtia. Ero Sasuun tuntui turvalliselta (9 sekuntia), mutta kuinkas kävikään. Ajo muuttui väkinäiseksi ja Sasu pisti ilmeenkään värähtämättä yhden vaihteen ja 100 wattia lisää kampiin. Ero alkoi kutistua ja tuntui varmasti samalta, kuin antiloopista joka juoksee karkuun nopeampaa leijonaa odottaen vain sitä tappavaa iskua, kun leijona saavuttaa. Ja vaikka kaikkensa tekee, ero vain pienenee. Sain todeta tämän kamppailussa, eron ollessa jo alle kaksi sekuntia. Tällä kertaa leijona lähti liian kaukaa takaa-ajoon ja antilooppi selvisi säikähdyksellä. Voitin huikean jännittävän väännön vain noin kolmen kymmenyksen turvin. 

Kokonaissaldo kisoista oli siis mukava: 2 voittoa, 1 kakkossija ja yksi ennätys. Nyt voi jatkaa edelleen hyvillä mielin harjoittelua ja valmistautua jo vajaan kahden viikon päästä tulevaan Wattbike-cupin kolmanteen osakilpailuun. Kyseessä on 4 km SM-kisat Keravalla. Tiedossa on happoa, huutoa ja sankareita. Toivottavasti sielläkin olisi porukkaa vähintään yhtä kiitettävästi kuin Hyvinkäällä. Sitä kohti siis…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti